Γεώργιος Ν. Ματσούκας

Δερματολόγος - ΑφροδισιολόγοςLASER

Τα Laser που χρησιμοποιούμε στο σύγχρονο Δερματολογικό ιατρείο διακρίνονται στα Laser επεμβατικής Δερματολογίας, με τα οποία αντιμετωπίζονται καλοήθεις όγκοι και ιογενείς βλάβες του δέρματος και στα εξελιγμένα δερματολογικά LASER, τα οποία εφαρμόζονται στην κοσμητική ιατρική, για την αισθητική βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης του ανθρώπου.ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ


ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΑΚΜΗ

ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑΤΑ


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
LASER ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ


Τα Laser CO2 που χρησιμοποιούμε στην επεμβατική Δερματολογία, είναι laser νέας γενιάς που πραγματοποιούν επιλεκτική φωτοθερμόλυση, με το παλμικό μονοχρωματικό φως που εκπέμπουν να έχει στόχο το νερό που υπάρχει μέσα στο δέρμα και από το οποίο απορροφάται. Έτσι προκαλούν εξάχνωση του δερματικού ιστού με τρόπο αναίμακτο.

Το Ultrapulse CO2 Laser, που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο, λειτουργεί με πολύ μικρούς χρόνους (της τάξης των μsec), δεν προκαλεί μεγάλη θερμική καταστροφή και κατ’ επέκταση καρβούνιασμα των ιστών – στόχων. Το γεγονός αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα πολύ γρήγορη επούλωση, χωρίς παρενέργειες και σημάδια. Με την εφαρμογή έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα: καταστρέφουμε επιλεκτικά τις βλάβες χωρίς να επηρεάζονται οι διπλανοί ιστοί, μπορούμε σε μικρό χρόνο να αφαιρέσουμε πολυάριθμες βλάβες, είναι αναίμακτη, δεν παρεμποδίζει την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα, έχει πολύ γρήγορη επούλωση και πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Με τα Laser επεμβατικής Δερματολογίας αντιμετωπίζονται σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, σπίλοι, νευροινώματα, ακτινικές υπερκερατώσεις, πυογόνα κοκκιώματα, ξανθελάσματα, σμηγματικά αδενώματα και καλοήθη ογκίδια του Δέρματος.
ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ LASER


Τα εξελιγμένα δερματολογικά laser εκπέμπουν παλμικό μονοχρωματικό φως και προκαλούν επιλεκτική φωτοθερμόλυση, με την οποία είναι δυνατή η επιλεκτική καταστροφή της βλάβης-στόχου, ενώ παραμένει άθικτος ο φυσιολογικός ιστός του δέρματος. Αποφεύγονται έτσι τόσο οι γενικές όσο και οι τοπικές παρενέργειες. Σ αυτή την ιδιότητα στηρίζεται το πλήθος των εφαρμογών τους στην κοσμητική ιατρική. Η πρόσφατη αναβάθμισή τους με ενεργητικούς μηχανισμούς ψύξης του δέρματος, προστατεύει με ασφάλεια την επιδερμίδα και ελαχιστοποιεί την τοπική ενόχληση κατά την εφαρμογή τους.

Τα laser αυτού του τύπου ( Alexandrite, Nd:Yag, Pulse Dye, Fractional CO2) σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη ιατρική γνώση και πείρα, προσφέρουν λύσεις και αποτελούν την πλέον αποτελεσματική θεραπευτική απάντηση σε θέματα αισθητικής δερματολογίας.

Εξασφαλίζουν εξαιρετική ασφάλεια και υψηλή αποτελεσματικότητα χωρίς ουλές η άλλες παρενέργειες σε όλες τις ηλικίες και για όλες τις δερματικές περιοχές. Είναι αναίμακτη και στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεκτή θεραπεία με ή χωρίς τοπική αναισθησία, χωρίς την ανάγκη νοσηλείας.
Με τα εξελιγμένα δερματολογικά laser αντιμετωπίζονται:

  • ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑΤΑ
  • ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ
  • ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  • ΜΕΛΑΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ
  • ΚΗΛΙΔΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥ
  • ΤΑΤΟΥΑΖ
  • ΡΥΤΙΔΕΣ–ΟΥΛΕΣ–ΑΤΕΛΕΙΕΣ
  • LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ